Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 81 || Company trip to Phuket (Part I) ~ olahbersama® Blogger Widgets

June 05, 2014

Chapter 81 || Company trip to Phuket (Part I)

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

16-18 Mei lepas aku ke Phuket. Company trip. Bawa Zahra saja sebab masih bf.

6.45 am sampai RnR Dengkil. Berhenti solat Subuh dan breakfast. Zahra pun dah bangun. Mood pun ok. 

Then gerak ke KLIA. Sampai trus masukkan Zahra dalam SSC. Tunggu 1 lagi bas dari HQ dan sama-sama register. Check in boarding pukul 12 sebab flight pukul 1.25pm. Luggage dah settle. Before 12 tu Zahra dah tido sekali dalam SSC. Aku masa tu terasa sangat berjaya sebagai ibu. kahkahkah..

Banyak yang pakai T-shirt oren. Ni memang tempah khas untuk trip ke Phuket dan untuk yang nak tempah..Aku tak tempah sebab takde design bf friendly..hehe

Zahra bz makan oreo masa ni..Tengok muka dia..Priceless!!

Welcome to Phuket. Total staff yang join trip dalam 130 orang. Dari Perlis/ Penang/ Kedah/ Perak/ KL.



Port pertama lunch. Marina Kitchen. Sampai sana pukul 1.25 waktu local. Lapo. Makan dulu.

Lepas makan ..naik bas nak ke Bee Farm. dah penat, mata ngantuk. Jalan pun jam sket. So memang sedap la layan mata. Zahra pun tido jugak.

Sampai sana, kami diberi penerangan pasal madu lemah, royal jelly..bagi rasa..terangkan khasiat and so on. Aku tak beli pun. So jamu mata je lah.

Pintu masuk


Nampak kotak-kotak putih tu? Haa..tulah tempat lebah...

See..siap boleh pegang lagi....Aku?? tak la...bukan takut cuma risaukan zahra..hew hew

Dalam bangunan..Dorang hias siling macam ni...cantik juga..






Sampai hotel pukul 7.00 pm. pukul 8 dah nak gerak ke hotel lain plak untuk dinner.




This is our room. Aku suka environment dia. Dalam toilet ada hose pipe. Suka suka. Bila balik sini ada yang cerita bilik dorang takde hose. Oh syukur aku tak dapat bilik tu. Kalau tak kena basuh bontot dalam bath tub plak.



Buka pintu balkoni nampak ni plak..Memang best. Cuma tak berkesempatan berpoya-poya dalam tu...Memang kesukaan gua...

Our MD pilih hotel lain sebab dia kata hotel lagi satu tu dinner dia sedap. kitorang follow je. Nak kesini kena naik bas. kalau berjalan, berpeluh. 


The Theme. ALOHA Phuket.



Baju Zahra da ikut theme. Tapi Zahra tak suka pakai apa-apa pun kat kepala..So nak letak bunga ke hapa ke tak boleh..APTB...



 
Gambar makanan ni semua bukan aku snap. Aku ambil dari camera lain.


Bangunan Terbaik. BTAR. Bangunan Persekutuan Tun Haji Abdul Razak, Kangar. 

Bangunan ni aku pernah jaga masa 2007-2009 dulu.. 4 of them once jadi subordinate aku. Zaman tu semua still technician. Now yang no. 3 dari kiri dah naik jadi pengurus bangunan. Lagi 2 jadi penyelia. Bangga beb..

Dapat hadiah RM5k. Buat kenduri jangan lupa jemput naa.....

Yang kanan sekali dan no 1 dan 2 dari kiri tu boss besar. Bukan staff aku. Aku yang jadi staff depa. Hoho..

Ni geng-geng Perlis duk bergambar. Staff GMSSB untuk 3 bangunan. Again those buildings aku pernah jaga. So memang dekat di hati. Even gambar aku takde, aku masukkan jugak. BIAS kata orang..

Ni duk menari. Ramai gak yang take part. Tarian lebih kurang sama dengan Sabah (eh Sabah ke??) GMSSB pun ada Wak Doyok. Tu Wak Doyok tengah menari. 

Apa aku dapat ni? Tungguuuuu...

Habis dinner balik. Ada yang sambung round Phuket. Aku? Tido je lah. Penat.

ok bai. Nanti sambung lagi. 



















Reactions:

2 comments:

  1. hiihi...cute je zahra g jln2 ngan mama ye...girls day out..hihihi
    dia xde tanya bg atau ayah dia ke mar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pun Tini. Kalau tanya mana ayah? Man abg long? dia jawab takde...hahaha...

      Delete

back to top