Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 67 || ZZ ke Zoo Negara ~ olahbersama® Blogger Widgets

February 26, 2014

Chapter 67 || ZZ ke Zoo Negara

| Posting by: jie || Photo by : edy |

Bismillahirrahmanirrahim,

Sebenarnya dah 2 minggu lebih pergi. Dah lama juga nak bawa Zahin.. Dulu first time datang masa Zahin sebaya Zahra.

Lebih kurang 11 pagi kami sampai.  Siap bawa bekal nasi lemak lagi.

Harga tiket pada aku agak mahal. Dewasa RM30 dan kanak-kanak RM 10. 2 tahun ke bawah free. So total untuk kami bertiga adalah RM70.

Malas nak membebel. Tengok gambar je la...



















My comment:

-  Overall, aku rasa lebih kurang sama je dengan last visit. Kurang improvement. Menjadikan aku pun kurang mood nak explore semua. Aku rasa binatang pun dah bosan tengok hutan mainan depa tu..Sampaikan malas nak layan manusia yang duk melawat depa.

-  Improvement, ada construction untuk building baru. Jalan nak ke tempat orang utan. kalau ikut signboard building ni khas untuk panda. Baguslah..Tak payah la pegi jauh-jauh nak tengok panda. Cuma harap-harap harga tiket tak la melambung nanti. Tempat untuk show gajah pun tengah buat. so boleh tarik lagi ramai pengunjung datang.

-  Walaupun pembangunan untuk tempat/ bangunan baru diwujudkan, harapnya tempat binatang sediada janganlah dilupa. Ntahla..rasa kesian la tengok binatang tu semua.

-  Sepanjang ke sana, banyak sukarelawan/ sukarelawati zoo ni. Merata ada. Untuk aku, itu adalah petanda baik. Satu sebab masih ramai pencinta binatang yang ingin mendekati fauna secara dekat. Budak sekolah pun ramai..kedua boleh elakkan gejala sosial. Daripada duk melepak tak tentu hala baik ko gi tolong bagi makan lembu/ cuci kandang boya. Dapat pahala.


ok bai.





Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top