Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 40 || Pengalaman balik kampung dengan tren ~ olahbersama® Blogger Widgets

September 19, 2013

Chapter 40 || Pengalaman balik kampung dengan tren

| Posting by: jie || Photo by : Edy |


Bismillahirrahmanirrahim, 


Zahin sangat teruja dengan trip kali ni. Mana taknya, sejak Zahin ada, tak pernah sekali kami naik tren intercity..Naik komuter pun baru sekali..yelah..Bawak anak-anak ai ni macam bawak 1 team bola...Semua kena ada..Susu la..Diaper la..Baju bajan la...

Trip kali ini adalah sempena nak menghantar adik aku Intan ke UUM. Adik laki aku, Joi balik dari Kuching. Jumaat malam tu, kami semua dihantar oleh Joi ke rumah pakcik En. Edi ke Felda Soeharto. Sebab Sabtu malam kami akan naik tren dari Tg. Malim.

So siang tu di Soeharto lah..Malam tu pukul 8.30 dah gerak keluar. Aku tanya En. Edi, tiket kul bape? dia jawab 10.15 pm..Sampai stesen kul 9.50..ok la kot..pi tengok scedule, takde plak tren kul 10.15 ni..so tanya lai..dia cakap delay 12 minit. ok takpe...then tanya lagi..."abang dah tanya betul-betul ke tren sampai kul bape?" 

Then dia leh buat muka konpius."Eh kul bape sebenarnye ek". Aku dah agak dah mesti ada yang tak kena nih..Bila tengok balik..  -_______- tiket kul 11.14 pm..Oh maknanya laki aku dah advance sejam. Tapi takpelah...Sib baik advance tak terlewat..Klu lewat, mmg nak kena la...

Duduk dulu...Zahin siap pakai songkok lagi u..Anak sapa la ni soleh betoiii...

Start dah...Suh Zahin posing buat-buat tahan tren..Mengikut kata sungguh..
Maklumlah tengah excited....haha

Tren tiba before 11.30pm..ok la tu...So cepat-cepat cari coach and landing..Bila masuk..Eh kecik ni je? But bila dah duk dalam, rasa ok lah jugak untuk kami 4 beranak. 

To those yang tak tahu, setiap tren hanya akan ada 1 coach je yang ada kabin ni. Total ada 12 coach..Rupanya macam pisang panas jugak. Asik sold out. Kami pun dah lama recce time nak naik but Alhamdulillah his time we manage to ride it. haha..

Zahin and Zahra were soo happy..Zahra keep on walking and climbing while Zahin keep on smiling and asking. Ok lah kids, next time kita try waktu siang plak..But of course uolls kena besar sikit..Kalau tak penat lah ibu dan ayah nak melayan..sampai BM/ Arau je kami yang lembik..hahah...

Jom tengok kabin kami...


Kondisi dalam coach. Katil 2 tingkat, ada sinki, kerusi, side table, tingkap untuk view..
Another view..Posing sikit zahin...




Zahin di katil atas...Excited sangat tau dia ni...

Yang ni duk asik belek sinki..Maklumlah..peminat air..Nasib baik tak tau bukak..hahaha...Gelakkan dia...


Ada aircond..But disediakan juga kipas comel ni in case of emergency...

Direction on how to fully utilised the beds...

Belt untuk prevent orang tido lasak dari terjatuh...

TV kecik ni bukan boleh tengok channel macam2...Ni KTM yang operate nak bagi info
pada penumpang. But aku rasa now dah jarang buka...

Complimentary dari KTM...Baru je masuk pintu dah kena ketuk nak bagi ni...Kitorg ingat kena bayar so baru je nak cakap "kami taknak beli"...Rupanya dah termasuk dalam pakej ni...Bagus2..Tapi tak makan pun..haha





Alhamdulillah, Zahra tido sangat lena...Zahin pun ok..4.30 pagi kami dah bangun. Petugas tren pun ada kejutkan in case passenger ter'over' tido. Kul 5 Zahin pun terjaga..dalam ngantuk tu dia still happy and duk je atas riba aku tengok kat tingkap.

Pukul 5.30 kami sampai  BM and Wan pun dah tunggu kami. Kesimpulannya, journey ini sangat menarik untuk kami sekeluarga. Bolehlah naik lagi di siang hari..Nanti boleh tengok Tasik Banding plak...Dah lama tak tengok...

Nak tempah?? Sila la contact no ni...
Berapa harga coach ni? Kami amik pakej yang ni...Uolss boleh pilih pakej ikut suka and mood uolls..Check SINI untuk semua pakej yang ditawarkan. Harga pakej kami ni RM 148.00. Itu untuk2 orang dari Tg Malim - Bukit Mertajam. Zahin dan Zahra takde charge sebab tido sekali...


Untuk maklumat lanjut, boleh check kat website KTM di SINI. 

ok bai!!
Reactions:

2 comments:

  1. bestnya..dok usha kabin ni la masa plan nak naik ketapi utk balik kenduri Asmah dulu..last2 balik naik keta jugak..hihi..

    ReplyDelete
  2. try laa kak ti, mmg berbaloi2..

    ReplyDelete

back to top