Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 41 || Intan, Welcome to UUM... ~ olahbersama® Blogger Widgets

September 19, 2013

Chapter 41 || Intan, Welcome to UUM...

| Posting by: jie || Photo by : Intan |



 
Bismillahirrahmanirrahim,

Intan dah pun selamat mendaftar sebagai pelajar UUM di Sintok 2 September lepas. Aku, Zahra (of course la kan), Mak Zainab and Joi pi hantar. En. Edi and Zahin tinggal kat BM sebab tak muat kete..Lagi satu sebab takut Zahin boring duk sane...

6.30 pagi kami bertolak ke Sintok. I was quite smooth...Zahra aku angkut je takyah mandi lagi..Ingat nak mandikan di RnR je nanti..Sudahnya sampai UUM aku bawak Zahra tak mandi-mandi. Yelah sampai je sana baru pukul 8.30 pagi...Kitorg bajet mesti jam gila..Sekali biasa-biasa saja..Lengang je..So takyah nak buat muka stress pun gi daftar. Sampai je aku tetus tuju Cafe. well, salah satu tujuan aku menghantar Intan ke sini adalah untuk riview kawasan kolej dia. Untuk buat pedoman dan sempadan untuk tempat kerja aku..

Pi cafe, ada mee goreng, bihun goreng, nasi putih, sambal bilis, kueh 4 jenis..nak order milo ais, ais pun tak ada lagi...ok kita makan jap lagi..pi cari toilet plak...pi blok 7A tak silap. Dah settle kami, (Zahra masih tak mandi lagi..hahah) pi cari tempt register...Then tinggalkan Intan dan kami ke cafe balik...Makan je a apa yang ada..

I am expecting more menu since harini hari mendaftar. Tapi dah itu je yang ada so malas cakap banyak kita makan je la...Sambil makan tengok signboard harga..sekali imbas, harga makanan dan minuman agak murah juga. Bolehla student-student kat sini hidup. Harap-harap takde la kenaikan harga bila minyak dah naik ni..Eh!

Settle hal Intan dan dah dapat kunci semua, kami bawak barang ke bilik. Intan dapat tingkat 3. 2 round jugakla membawa perkakas dia semua. Nasib baik kete aku WIRA je. Kalau besar, potensi Intan bawak barang lagi banyak memang sangat besar.

Bilik depa untuk 2 orang. Ok lah..Ada katil, study lamp, rak buku, meja, kerusi belajar. Cermin muka share. 1 flourescent light dan 1 swivel fan. Oiii kenapa detail sangat??? Sebab aku suka nak bagi detail..Memang kerja aku tengok semua ni sebab aku buat maintenance so  sangat penting tau inventori2 itu.

Bilik air share tapi yang terdekat masih lagi renovation. Aku pun tak sempat tengok progress dia..Kul 10, aku turun pi dengar taklimat pengetua kolej untuk waris. Yang lain masih di bilik termasuk Zahra. Pas taklimat, ada lagi taklimat dengan Naib Cancelor tapi aku malas nak pegi. Naik je Zahra dah siap mandi. Roomate Intan masih takde..Joi saja buat lawak kata roomate Intan ni mesti dari Johor sebab tu lambat sampai..Haha..Intan plak duk berdoa supaya roomate dia bukan orang Kedah/ Perlis..Kenapa?? sebab kalau duk dekat for sure tiap-tiap minggu nak balik and tinggal la Intan sorang-sorang dalam bilik..wakaka..

Sekali memang betul roomate Intan dari Johor!!! Baru Pahat u...Intan pun happy..So kitorg pun lega..

To Intan, Selamat menempuh alam pelajaran. Semoga sesi pembelajaran ini memrikan pengalaman yang berguna untuk diguanakn di alam pekerjaan nanti. Nak bagi nasihat panjang-panjang pun bukannya dia baca..hahaha..

Kad matriks baru....
Yang ni taktau la buat apa..dah kat UUM...
Roomate Intan...

Muka happy dengan kawan-kawan...


Ni gambar lama..Saja nak cerita pasal baju songket tu..Baju ni sebenarnya mak aku pakai masa menikah dulu...Pastu aku plak pakai masa darjah 5 kalau tak silap masa menyanyi lagu "Sekapur Sireh"...Masa kat UTM berat aku 49kg tapi dah tak muat sebab kecik dan senteng....Sekarang apatah lagi..huhu...Now Intan plak pakai...hahaha...Nostalgia betoi baju ni..Dulu buat menikah, sekarang Intan buat pakai g kenduri ja...

**gambar semua aku cilok dari FB Intan..Nasib lah...muahahahaha


ok bai!!
Reactions:

4 comments:

  1. Sekapur sireh..ha3..teringat lg rupa mentor yg dok ajar kamu menyanyi lagu 2 dkt gazebo sblh kls muzik..mentor 2 siap isap rokok dunhill lg..kah2..

    ReplyDelete
  2. Hahaha...ingat lagi mentor tu tapi x ingat pasal rokok dunhill..hahaha..makcik rock!!!

    ReplyDelete
  3. Mn nk ingat..kamu sibuk dok menyanyi..joy yg t'pinge2 dok tgh die..ha3..lawak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh...kamu ikut ke masa latihan tu..hahaha...ntah mana duduk dah mentor ai tu....
      darjah 6 menyanyi ada cikgu vocal u...hahaha...nak nyanyi depan pemangku raja perak kekdahnya time tu..muahahaha

      Delete

back to top