Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 42 || Dinner di Puncak Mutiara Cafe, Kg Palet ~ olahbersama® Blogger Widgets

September 23, 2013

Chapter 42 || Dinner di Puncak Mutiara Cafe, Kg Palet

| Posting by: jie || Photo by : edy |


Bismillahirrahmanirrahim,

Tempat makan paling cantik dan luas  aku rasa so far...Pada pandangan aku la...Dah ramai jugak yang pegi dan riview pasal tempat ni..Aku je yang baru terhegeh-hegeh..Better late than never kan..

Aku balik kampung kat Bukit Mertajam (BM) ni selalu la jugak. Logiknya, bila balik umah parents sendiri mestila nak makan masakan ibu ye dak? So kitorang memang jarang makan kat luar bila balik BM ataupun Sungai Siput. Mak goreng telur pun sodap.

Aku memang dah lama teringin ke sini but disebabkan oleh faktor di atas maka kami tak datang-datang. Nak dijadikan cerita and rezeki, parents from both side ada..Mak Zainab, Mak Ani and ayah. Adik Mak Ani and wife (Paman Acim & bibik Ana) pun kebetulan datang dari Banting, so kami pun berjemaah la beramai-ramai ke sini. Family BM tak cukup korum time ni..Qilah di Banting..membanting tenaga untuk belajar..wakakaka..Umai pun ada kelas..Shamim dah janji ngan member nak kuaq..So hanya En. Edi and Eda se-family saja yang join the team.

Masuk je kawasan ni, mula-mula macam tak percaya..Yelah sebab jalan nak masuk memang kampung gila...pastu restoren dia sikit punya cantik dan luas...Macam satu perkampungan makanan...Serious aku suka..Suka sangat!!! Jom aku cerita based on gambar..Lagi senang...


Main Entrance...
See?? nampak luas kan..dalam tu nak ke port kami makan jauh lagi..








Antara view dalam area ni..
Zahra suka tgk ikan...tengok tangan dia tu...


Banglo persinggahan tuan rumah..Kami punya port depan banglo ni la..Feeling rumah sendiri..Eh!


Another view..punya la banyak gazebo...








Kat bawah belakang tu ada ladang anggur..Kecik ja..




Swimming pool pun ada..taktau la boleh mandi ke tak..Tapi Zahra memang 
pantang tengok air..Duk kena kejar je...




Another view..'Bias' sikit sebab suka tempat ni..
Port kami..


Coconut Shake + susu kambing kot..En. Edi kata sedap...Zahra pun teringin..


Air lain semua packaging macam Cool blog..hehe


Sup kambing + roti..Sedap


Sup daging + roti..Sup ni pedas sikit..Kuah jernih so tak sesuai makan ngan roti...


Lamb Chop..Not bad..Cuba tengok pinggan sebelah..huhu


Wan and cucu's.
Ambil gambar feeling tuan rumah sebelum balik..


Price wise? Aku tak tau jumlah sebenar sebab bukan aku yang bayar..hahaha...But jika umur panjang, I would love to come again..Bukan sebab food sangat tapi sebab surrounding...So I guess the owner also would  feel worth it to spent every single cents to build the area. I solute u!!!

To those who still think or plan to spent your money here, it is highly recommended..

Details tempat kat bawah..Boleh buka web dia untuk keterangan lanjut.

GPS Coordinate
N5.41517° E100.45613°
Address::Lot 179, MK 3, Kampung Pelet,
14400 Bukit Mertajam,
Pulau Pinang.
HotLine No  :1-700-81-9595
Tel No:604 - 522 8502 / 522 8503
Fax No:604 - 5228501
H/P No:012 - 5175503 / 012 - 206 5003 /
012 - 286 5363
Email:query@puncakmutiara.com
Website:www.puncakmutiara.com


ok bai!!
Reactions:

4 comments:

  1. kolam tu boleh mandi. bayaq rm5 sekali masuk. siang ja kot. dok niat nk bwk bdk2 ni tp tak terbawak lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke...leh feeling berenang di tepi banglo persinggahan kami..hahahaha

      Delete
  2. adik k.tie kata la ni nek dah rega makanan..dulu murah lagi..dia kerap pi makan kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cek pi orang belanja...So la la la..... :)

      Delete

back to top