Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 171 || Jump Street Trampoline Parks Malaysia !! ~ olahbersama® Blogger Widgets

June 16, 2015

Chapter 171 || Jump Street Trampoline Parks Malaysia !!

| Posting by: jie || Photo by : Edy | 

Bismillahirrahmanirrahim,



Aku dah lama tau pasal jumpstreet. tapi tak terasa nak pegi. I am a bit stress lately due to office work (huahuahua) then I read about jumpstreet activity from HERE.

So off we go on Sunday. Tried to book and pay online but failed. Called jumspstreet and they said its fine to just walk in for Sunday. Last Sunday I mean.

Plan @ 4pm. But 'biasalah'.. We managed to get there by 4.30++ pm. Registered for 5 person including Qisya (ZZ's causin). We started at 5pm.



Sebelum melompat. ZZ bersama Qisya & ibu Qisya.

Kat sini ada SURAU. Jangan risau. Ada toilet (of course). Ada cafe (tak naik pun). Ada loker juga untuk simpan barang. RM4 untuk 2 jam. 

Semua excited. First 2 minutes, En. Edi salah landing kat Zahra. zahra jatuh. Nagis. Pastu taknak lompat dah. Padahal dah bayar siap beli socks lagi. Burn RM32. Kalau stokin besar boleh la exchange dengan orang lain. Stokin  budak 3 tahun sapa nak pakai??? Simpan ja lah. (Nangiss).

Sebab takmo lompat, kita bagi dia duduk tepi tengok youtube. Haa...layanla ko dik. Nasib baik adik En. Edi ada. Takmo lompat so boleh tolong jaga Zahra cum photog of the day. 

Qisya.






Jump crew to help in case you need them. Yang belakang tu pakai baju belang hitam hijau. Aku memang panggil krew ni untuk ajar aku lompat, duduk, lompat balik.
Mula-mula agak scary, yelah aku ni tak berapa ringan tapi niat tu ada (kahkahkah) so gigih la berusaha.

After few trials, memang BERJAYA. Gambar saja takmo tunjuk sebab tension.Sebab..apsal macam makin tak KURUSS??? Hahaha... So iolls tunjuk gambar orang lain je lah. 



Foam Pit. 
What is a Foam Pit? It is a soft landing place - but half of the fun is getting out of it smile emoticon smile emoticon 

Yang ni aku tak sempat try sebab masa ni bz discuss dengan Yana pasal DUIT. kahkah. Lepas discuss nak sambung tapi Zahra plak cranky. Jadi iolls pun lupakanlah niat semua tu. 

Seronok tengok Zahin happy. zahin dan aktiviti jenis macam ni memang sangat 'IN'.


It is a good experience. Indeed. Sekali sekala layan emosi diri dan anak-anak. 

TIPS : Sejam adalah berbaloi untuk hilangakn kalori yng banyak. Nak lagi efektif sapulah #LAROME [KLIK] Aku aritu sapu 10 pam lagi kat perut. Lagi banyaklah lemak ko akan pecah nanti. 

Kalau jumpstreet ni kat sebelah rumah mau amik membership terus. 

Harga?
1 hour- RM22 (off-peak) and RM27 (peak)
+ Grip Sock = RM5
Kami punya harga consider peak sebab Sunday. Kalau nak off peak pegilah terjah time weekdays.

Opening hour?
Weekday 10am-10pm
Weekend 10am-9pm

Address:
 8, Jalan 13/6, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Taip "Jump Street Asia" untuk GPS :p

No phone : +60 3-7969 1051


Kat sini boleh buat corporate event or birthday party, boleh contact diorang. 

Lepas 'work out', kitorang JJCM cari RAKSHEE plak. Nanti kita sambung. 

Ok bai.

** Abaikan bahasa rojak aku. Tulis banyak kali katanya. Tulis stop pastu sambung. Jadilah rojak. Hentam sajalah. 


Reactions:

1 comment:

  1. hehehe tu laa bahasa rojak plak.. best kan sesekali main benda nih..

    ReplyDelete

back to top