Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 152 || Harga L'arome selepas GST ~ olahbersama® Blogger Widgets

April 14, 2015

Chapter 152 || Harga L'arome selepas GST

| Posting by: jie || Photo by : bob2e.com |

Bismillahirrahmanirrahim,

Dah 9 April. Lambat plak update pasal Larome ni. Bukan lambat je.. Dah lama dah tak update.

Ada je yang whatsapp / sms aku mintak aku upde entry larome ko. Jangan tak tau. Hahaha
Ok.. Bulan April memang sangat penting bagi kami agen dan stokis Larome. Sebab?? Kami turut terkesan dengan perlaksaan GST ni. Kalau sms/ call/ whatsapp jangan la duk marah kami Tanya kenapa kenakan GST. Kami  hanya agen/ stokis. Harga ditetapkan oleh syarikat.

Macam aku dan orang disekeliling aku.. Memang kami JUAL PADA HARGA YANG DITETAPKAN SYARIKAT. Tak jual murah. Tak jual mahal. Ikut je kata syarikat.





Ok. Now nak reveal harga baru setelah GST ni.







Larome Slimming Serum (LSS)
1 botol RM 160
2 botol RM320
3 botol RM 480
4 botol – RM 385 + 6% GST = RM 408.10



Larome ClearSkin (LCS)
1 jar – RM 225
2 jar – RM 450
3 jar – RM 525 + 6% = 556.50


Bio Extreme Spray.

Produk dah lama. Aku je tak pernah update. Sebab baru pakai sebotol. Tak tau lagi nak promote macammana.



Kalau perasan pembelian 4 botol LSS dan 3 jar LCS saja yang dikenakan GST. Kenapa???

Pembelian 1-3 botol LSS dan 1-2 jar LCS adalah menggunakan stok agen/ stokis itu sendiri. So kami masih kekalkan harga.

Tapi jika pembelian set dan untuk melayakkan pembeli menjadi member, registration dan submission perlu dibuat di HQ.

Kami sebagai stokis juga dikenakan GST jika buat pembelian set. So apa yang anda bayar untuk pembelian set, itulah juga amaun yang akan kami bayar kepada syarikat.


UNTUNG KE BUAT SIDE INCOME DENGAN LAROME???

Aku agak sceptical dengan bisnes-bisnes gini. Tapi dalam ragu-ragu tu join jugak. Siap jadi stookis lagi. Dalam ragu-ragu juga. Labur bulan 10. Almost 6k.

Now dah bulan 3. dalam berniaga tak laju, biasa-biasa saja... Aku dah dapat modal balik. Siap untung lagi. Now proudly say yang bob2e bagi bonus payout yang banyak!! Yes mengaku. Akhirnya.

Upline aku kata.. 'Ni kalau buat laju-laju taktaulah apa dia nak kata'. dalam lemah longlai pun dapat banyak ni. Hehehe.., Ai is happy u know.

Upline iolls tak payah cakap la... Join sama je. Incume accumulate dah  6 fig. Yes I am talking about my uplie yang terdekat. kawan-kawan sekolah je pun. Bukan orang lain.

So kalau ada sapa-sapa yang nak tambah side income selain menguruskan diri dan mengemukkan poket, konteklah iolls. aku boleh korang pun mesti boleh. Meh kontek iolls. 012-5977398

P/S: Aku pun tak suka perlaksanaan GST. Tapi kalau hari-hari complaint pun bukan dapat duit. baik complaint sambil cari side income.

Peace yo. dari ai yang poyo. Next entry pasal Larome aku akan cerita macammana nak kurus dengan kenal pada badan anda sendiri. wah.. Bajet baguss...

ok bai.




Reactions:

3 comments:

  1. semuanya GST.. dah 2 minggu menempuh GST.. memang sedikit sebanyak terasa dengan kenaikannya..

    ReplyDelete

back to top