Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 149 || GST ~ olahbersama® Blogger Widgets

March 30, 2015

Chapter 149 || GST

| Posting by: jie || Photo by : Jie | 

Bismillahirrahmanirrahim,

Semua orang bz pasal GST. Nak beli apa pun banyak kena GST. Better beli sebelum April 1st.

JANGAN GST NI JADI APRIL FOOL SUDAH!!!


Semalam sambil cabut-cabut rumput bersama En. Edi, kami bincang pasal GST.

Aku :  Petang ni nak gi TF. Nak beli susu anak.

Dia  : Haritu kan dah beli 2?

Aku : Memang la dah beli.

Dia  : Habis tu? Dah habih ke?? Cepatnya.

Aku  : Ada lagi. Tapi sayang tamak.

Dia  : Apasal nak tamak plak? Beli petang ni lepas tu takyah beli dah ke?

Aku  : Tak la.. Kan sayang dah cakap sayang tamak.

Dia  : Tak paham. Macam la boleh tahan setahun.

Aku  : Memang la tak tahan setahun. Tapi sayang tamak. Paham ke tak ni??

Dia  : Sama je la konsep ngan minyak naik aritu. Apsal tak tamak??

Aku  : Dah minyak nak simpan kat mana?? Susu beli 50 paket pun boleh simpan dalam kabinet. Minyak bolehh??

Dia  : Tak paham ngan orang pompuan ni.

Aku  : Tak paham sudah. At least boleh jimat sikit bila GST.

Dia  : 2 hari ni semua orang buat panicked buy. TF sure seronok buat stock take. Rasanya bulan ni la kot paling seronok.

Aku  : Nak gi jugak beli susu + diapers.

Dia  : Gi speedmart depan tu je lah. Tak yah gi TF. 

Aku  : @%$*^_)+)TRW%$E^* Nyampohhhh.... 


Haaa.. Isi nya sikit je. Tapi adakah aku yang pikir complicated atau dia yang pikir nak mudah je. Bengang aku susu nak disamakan dengan minyak. Kalau ada tangki kat bawah rumah aku confirm aku beli 18 tan dah bang oiii... (cakap dalam ati )



Banyak songeh sangat. Nah jaga anak-anak. Iolls nak sopping. 


ok bai.


** Harap-harap GST ni April Fool. Hahahaha

Reactions:

2 comments:

  1. orang lelaki suka pikir mudah.. bukan suka pikir complicated.. tu yang adakalanya jadi pertelagahan dalam satu2 hal.. sabar jelah mar..

    ReplyDelete
  2. yup i sokong Mr.Edi..macam la beli banyak boleh simpan lama2..kalau GST tu sebulan dua ja takpa..muahaha jgn marah daa..anyway brg kat grand union dgn yatt fong juai murah compared tf tu:)

    ReplyDelete

back to top