Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest] ~ olahbersama® Blogger Widgets

December 02, 2014

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

| Posting by: jie || Photo by : LAZADA & blog SAYAIDAY

Bismillahirrahmanirrahim,

Jom join contest NI ramai-ramai. Suka nak join sebab hadiah lumayan + suka LAZADA. :)

Contest ini berlangsung sehingga 12 December 2014. Jangan lepaskan peluang ini! 



KLIK BANNER UNTUK JOIN


LAZADA memang dah sebati dengan aku. Tak kata hardcore..Tapi online shopping yang banyak aku spent memang kat sini. It is more to home appliance lah.

Apa yang aku pernah beli kat LAZADA?? 





ASOTV 49pcs Smart Spin n Store Tupperware Blue

Beli 2 set. Bagi kat mak di kampung. Senang nak tapau lauk kalau aku balik kampung. T___T



Swivel Store Space Saving Organizer Kitchen Tool

Nak letak dalam kitchen cabinet rumah baru. Tak zabarrnya. 



Cupcake Secret Surprise Silicone Bakeware Set Cooking Sheet Tray

Nak baking kat rumah baru juga. Seronoknya. 


Bread Maker

Dah guna. Senang kerja especially nak buat dough roti. Tak payah uli tangan. 


Global Sewing Machine GSM-505

Konon nak menjahit cadar. Sebab banyak cadar cantik-cantik yang berkenan di hati tapi MAHALL. Mungkin mood akan ada di rumah baru. 


Tapi dah guna sikit-sikit. Kena join kelas menjahit.


Hugo Boss Boss Woman Eau De Parfum Spray 90ml/3oz

Sebab kalau cari kat kaunter banyak tempat dah takde. Duty free zone still ada. Sebab aku pernah nampak kat Langkawi. Duluu..Tak sangka iolls jumpa kat LAZADA. 



Ini yang aku ingatlah. Few more tapi tak ingat. Bukan nak show off ya. Tapi nak bagitau yang kita memang boleh beli macam-macam ka LAZADA NI. 

"Apa yang boleh dibeli jika ada RM1212 di Lazada Malaysia? Mesti banyak pilihan kerana Lazada menawarkan harga barang yang berpatutan dan diskaun yang hebat terutama pada 12 December 2014 akan datang kerana dijangka akan ada ONLINE REVOLUTION SALE selama 1 hari dengan pelbagai tawaran menarik. "

Bulan ni aku nak masuk RUMAH BARU. So aku nak beli apa yang aku belum ada dan bakal digunakan di rumah baru. Ada beberapa pilihan buat masa ini.

PILIHAN #01

Dyson Table Fan AM0112FUCHSIA 12" Bladeless Fuchsia [KLIK]

RM 1,159.00


Seperti yang nampak pada gambar, kipas ni bladeless. kenapa aku nak?

- Tak merbahaya untuk anak-anak aku ataupun tetamu. Selalu kalau budak-budak pergi je ke kipas mesti parents warning "jangan pegang kipas".
- Memudahkan pencucian. Tak perlu nak buka satu satu. Lap je. Mudah kan.
- sebagai camourflage untuk hiasan rumah. Kipas je pun tapi nampak elegan.
- Mengurangkan risiko kanak-kanak menjerit depan kipas. Macam dalam iklan telco kat TV tu. Menjerit lawan sapa yang paling lama bertahan. 
- Belum ada stand fan di rumah baru.  T____T


PILIHAN #02


I-ROVA Robot Vacuum Cleaner K6 [KLIK]

+

Trio TPM-2000 Power Mixer-Red [KLIK]


Ni pihan kombo. Kombo kau. Kenapa nak jugak???

Robot vacuum cleaner
- Belum ada vacuum cleaner.
- Tak payah operate. Tekan je dan dia jalan sendiri. Sambil tu boleh buat kerja lain. Multitasking.
- Pembantu dikala kesuntukan masa. Tiba-tiba tetamu nak datang lagi 10 minit. Rumah pulak belum dikemas.
- Nampak elegan. Wah semua nak elegan. Sendiri nak beli sendiri kagum.

Power Mixer-Red
- Belum ada mixer. 
- Suka buat roti. Plan juga nak buat kek/ donut dan juga adunan kueh raya.
- Sebab bercita-cita nak buka bakery. So boleh praktis banyak kali untuk dapatkan hasil yang marvellous.
- Mahal juga. Jadi confirmlah tahan lama.
- Bercita-cita nak jadi surirumah sepenuh masa. Sambil buka bisnes bakery. Oh seronoknya kalau dapat HADAH MIXER NI.
- Nak jadi multitasking. On vacuum cleaner, biar dia buat kerja. Lepas tu masukkan bahan dan ON juga. Buat dough untuk roti.
- Nampak elegan. Elegan elegan elegan. Yelah kan stylo ada mixer warna MERAH.

Wah macam banyak lagi justifikasi. But I will let the picture talk. Serious seronok berangan. 

Harap-harap menang. kalau tak menang dapat mixer tu pun jadilah . Eh!


Senarai Hadiah :

Tempat Pertama : RM 200 Cash
Tempat Kedua     : RM 150 Cash
Tempat Ketiga     : RM 100 Cash
Tempat Keempat: RM 50 
 2 x RM50 shopping voucher.  

ok bai. 



Reactions:

16 comments:

  1. pergh stylo giler kipas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeh...sila pilih juga cik iman..hehe

      Delete
  2. Salam kenal..hi marziah
    Blogwalking here..
    Wah serius tak tau ade kipas mcm tu..mmg elegan..anyway..semoga berjaya ye..

    ReplyDelete
  3. fuhhh kipas tu kool gak tu hehe. all d best. sy pon join berangan hehe

    http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/shopping-rm1212-at-lazada-malaysia.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...ana, berangan free. Best gila..haha

      Delete
  4. Terima kasih join contest :) Inyaallah kalau rezeki, boleh menang :) N thanks puji blog. hehehe. template copy je. tu :)

    Nak wishlist tercapai? jenguk ni : http://sayaiday.blogspot.com/2014/12/hadiah-misteri-untuk-peserta-shopping.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq hidayah. Bestnye hadiah misteri ni !!!!. Tolong la menang....

      Delete
  5. wow...mesti fav awak dalam rumah ialah dapur kan? hehehe & biasanya orang yang suka kat dapur mesti hebat memasak huhu.. Good lUck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes Mek Zumbie. Memang fav dapur. Tapi nak kata hebat tu memang tak la..jauh panggang dari api..

      Delete
  6. all d best my friend...seriously ku xtau ada kipas gitu..mmg stylo abisla...hihhihi..
    nmpknya kn pk dah budget tuk umah baru gak thn dpn ni...hihihi

    ReplyDelete
  7. tahniah mar..boleh belanja sue laa lepas nih..

    ReplyDelete
  8. syukur alhamdulillah. tahniah awak :)

    ReplyDelete
  9. tahniah.... leh shopping lg kt lazada tu

    ReplyDelete
  10. Tahniah ... Best ler dapat tunai ...

    ReplyDelete
  11. Tahniah! Kalau dah beli robot Vacuum cleaner tu, nanti buat review ek, sebab plan nak beli jugak

    ReplyDelete

back to top