Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 122 || Sambal Ekspress Super Sedap !!! ~ olahbersama® Blogger Widgets

November 17, 2014

Chapter 122 || Sambal Ekspress Super Sedap !!!

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,


Ok nak cerita pasal produk lagi. Ni produk makan plak. Yelah dah sapu L'arome maknanya boleh la makan macam-macam. Hahaha..

Aku jual pun main-main je mula-mula. Tapi eh banyak plak permintaan. So jual je lah. Sikit-sikit pun lama-lama jadi bukit.

Apekebenda ni yang ekspress ni? Well, produk ni produk biasa saja. Masak pun di rumah je. Masak dalam periuk je. Tapi dimasak dengan penuh kasih sayang. Cheewah..

Semalam baru je bawak ke seminar Estart di Casuarina Meru. Sold out. Tu pun tak abis promote sebab bawa sikit je. Mudah nak sold out sebab aku jual murah je. Bawah RM10 je tau. Cuma kalau nak dipos tu berat sikit la sebab sebotol pun dah 430g. 

sambal ekspress ni pendek kata boleh jadi pengganti cili kering kisar/ cili boh di rumah anda. Sebab sebelum dibotolkan, memang dah dimasak lama (lebih kurang 3 jam) so memang mudah la kalau nak masak benda lain lepas tu.

Berdasarkan pengalaman dan skill memasak aku, memang aku banyak buat sambal tumis je. Sambal ikan, udang, sotong, daging. semua.

Lepas tu ada member sekolah buat ikan bakar campur sambal ni. Sedap gila dia bagitau. Aku pun tak pernah buat. So trylah guna ikan pari. Siap lapik daun kunyit. Oh memang marvellous gila. Tak sangka mudah gila..

Ni aku tunjuk je lah gambar testimoni member member yang dah beli. So far memang yang kenal je lah beli dengan aku. Yang belum kenal takde lagi. tapi kita boleh pos ke semua tempat. Takde masalah. Dijamin sampai dalan keadaan baik.


1 botol . 430g. RM 6.50 SAHAJA. Tidak termasuk kos pos.
Kandungan : Cili kering. Bawang merah. Bawang putih. Gula. Garam. Asam.


TQ beli Pn. AY. 


TQ beli Pn. N.A.B. Mula-mula beli 4 botol. Lepas tu nak repeat 5 botol.  


TQ Pn. NN. Paling banyak beli. Beli lepastu sedekah kat pengasuh and family members. 
TQ juga Pn. ER. Pn Y.A.T.


TQ Cik AAM. TQ juga Pn HAS. Tak habislagi dah repeat order nak buat stok. 


Sapa nak order boleh PM iolls di 012.597.7398. Setakat ni yang dah order memang semua repeat order. Terima kasih. 

** Nama sengaja di shortform. U know who u are. TQ guys!!!

Ok bai. 



Reactions:

4 comments:

  1. sambal terbaikla mar..hihihi...
    congrate sahabat!!!

    ReplyDelete
  2. Wah laku betul.. mesti sedap giler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak giler sangat. Nak try ke Che su? Ujung bulan kami balik kampung boleh jumpa...

      Delete

back to top