Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 51 || Food for Baby - roti ~ olahbersama® Blogger Widgets

December 03, 2013

Chapter 51 || Food for Baby - roti

| Posting by: jie || Photo by : jie | 

Bismillahirrahmanirrahim,


Gambar bila pun dah tak ingat..yang pasti bulan Oktober  2013 lah..


Zahra punya style bangun pagi je dalam sploh minit tu dah nak makan...So kena pikir pantas tuntas nak bagi makan apa...Abang dia senang sket..Bangun je terus mintak susu...


Setelah melihat apa yang ada di dapur, marilah kita buat roti telur versi baby. Versi baby? Yaa...Versi baby kena banyak sayur supaya semua nutrien diserap..


1. Roti telur
Pecahkan telur sebiji, campurkan brokoli floret, tomato, udang, bawang putih dan holland cincang..celup roti, grill atas pan..siap...potong ikut suka, masuk mulut, mamam...









2. Roti bawang putih (Garlic Bread)
Guna roti apa yang ada. Tumbuk bawang putih, campur unsalted butter, daun bawang/ sup/ ketumbar. Masa ni ada parsley so aku campur je..hahaha...bakar dan ngap. 

Zahra makan roti saja. Untuk aku, aku bancuh instant mushroom soup. Cicah dan ngap. 


Kenyang perut, suka hati.

Kalau nak tengok 2 beradik ni berebut makan, buatlah lempeng...Sure rasa diri seperti masterchef..hahaha

Ok bai. 

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top