Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 20 || Akad Jual Beli Islam ~ olahbersama® Blogger Widgets

June 29, 2013

Chapter 20 || Akad Jual Beli Islam

| Posting by: jie |


Bismillahirrahmanirrahim,

Aku dapat info ni dari blog kakikusukaberjalan. Rasanya elok jika dibuat peringatan untuk diri sendiri jugak. Boleh tengok blog dia kat sini

Malas nak taip balik so aku copy paste je..sebab ayat beliau dah menerangkan semuanya. Sama-samalah kita mendapat manfaat darinya. 

"Perkongsian Ilmu Seciput: Akad jual beli (Online Shopping) di sisi Islam


Jika online shopping, AKAD JUAL BELI hanya boleh berlangsung selepas barang sampai 
kpd pelanggan. dan saya sangat hargai kalau customer dapat barang, msg ckp brg dah sampai dan 
kita sama2 akad jual beli. insyaAllah, ada barakah utk kedua belah pihak.


Untuk mulakan bisnes, selain belajar selok belok ilmu accounting, margin keuntungan, 
kos overhead semua, jangan lupa ilmu jual beli di sisi Islam. aplikasikan Islam dalam setiap 
urusan hidup dan semoga kita berkat dunia dan akhirat. :)"

#ILoveISLAM! :)


Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top