Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 17 || Syura Juara Masterchef Selebriti #2 ~ olahbersama® Blogger Widgets

June 26, 2013

Chapter 17 || Syura Juara Masterchef Selebriti #2

| Posting by: jie || Photo by : Others |


Bismillahirrahmanirrahim,

Well, Program masterchef selebriti musim #2 telah melabuhkan tirainya semalam. Suka suka suka sebab syura menang!! Berbaoi dengan penat lelah, dapat sumbangkan RM 60,500!!! dan dapat free honeymoon dalam flight yang best pulak tu...ai is sukaa!!!



En. Edi suka Celina memang sebab dia kata Celina muka terlalu innocent. Kesian tengok muka dia bila judges tgh rasa masakan dia kan.. Laki ai tak sampai hati bila tengok Celina kalah. Oh kalau begitu saya boleh katakan anda memang tidak layak menjadi juri masakan ini kerana anda mudah kesian. Competition no kesian kesian hokayyy....




So far aku memang suka sebab Syura menang dan suka sebab rasanya ramai tak tak expect yang Syura akan memang. She's like nobody when the programme starts. Macam takde aura untuk memang..Melihat dari skill masing-masing mula mula aku expect Celina & Shani akan ke final...rupanya satu je betoi..

Tapi betul la kata judges...Dalam masterchef, apa pun boleh terjadi. Campur lagi dengan watak watak yang ditunjukkan dalam tu..yang emo la...yang annoying la...yang bajet retiss la..yang humble la..semua rencah ada...

Congrats to Syura. Welcome to the new world..bila tengok dish Syura semalam rasa macam besttt sangat.  Personally presentation memang meletoppsss.... mak tak mampu nak buat gitu hokayy...

Appertiser. Oh menariknya. Memang membuka selera mak.

Main Course. Aku teruja dengan sayur ja...tapi memang brown sauce (ye ke??)tu sikit..
Untuk aku memang tak cukup

Dessert. Nampak simple tapi judges kata sedap.


Dish Celina pun tak kurang hebatnya..sebagai penggemar steak, aku nak jugak rasa steak Celina ni...

Appertiser. Nampak Refreshing. Sebab ada elemen dragon fruit ittew..

Main Course. Kalau aku, mungkin licin sepinggan

Dessert. Presentation Comel!!


Tapi kalau mak masuk masterchef mungkin juga boleh jadi begitu..hew hew hew...kalau tak terkeluar awal la....huh..

ok bai!


Gambar kredit to En. GOOGLE.
Reactions:

2 comments:

  1. Hidang makanan dalm pinggan putih mmg cantikkkkkkk..lps ni nak tukaq pinggan-mangkuk color putih sajaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. hehehe..jom beli sekali!! 2 kali pun bleh

    ReplyDelete

back to top