Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 5 || Hari Ini Dalam Sejarah : Kecoh! Kecoh! ~ olahbersama® Blogger Widgets

May 29, 2013

Chapter 5 || Hari Ini Dalam Sejarah : Kecoh! Kecoh!

| posted by: edi |



Bismillahirrahmanirrahim...

Sejarah mmg sejarah..Kecoh gila semalam gara2 Stadium Presiden FAM Darul Makmur penuh sesak dgn penonton tuk mnyaksikan perlawanan separuh akhir piala FA 2013 antara Pahang v JDT yang mana ada dikalangan penonton yang duduk di atas bottom track, bbrapa meter je dari padang dan perlawanan ditangguhkan ke satu tarikh lain. 

Diberitakan semua penonton tu ada tiket, cuma tiket yg asli dikabarkan hanya dikeluarkan sebanyak full kapasiti stadium shj <-- laa mmg laa... so yg balance ulat nyut nyut tiket kasi sapu abis, ini gmbar yg aku dpt dari fb sorang sahabat (dari metro rpanya cis baru perasan)





Kiri : pelesu, kanan : ori

disebabkan itu stadium jd sesak. bayangkan kapasiti 35k tempat duduk ja, yg masuk lebih 40k. Pagi tadi kebetulan ERA buka topik pasal kejadian semalam dan mintak sesiapa yang berada ditempat kejadian call konti untuk maklumat lanjut. 

Ada sorang caller ni gtau pd pukul 4-5 ptg tu orang dah ramai, semua berpusu2 masuk smpai depan salah satu pintu masuk tu dah pack sangat.. apa lagi kasi peccahh laaa.., itu yg mmbuatkan suasana jd tak terkawal. Ada juga yang kata slalunya kalu full house pun stadium tu tak pnah lagi bersesak2 camtu, ini buatkan dorang musykil dan syak ada yang jual tiket pelesu.  nak jadi cerita, tgh2 dok kaluit tu cameraman ASTRO ARENA terfokus seekor objek ciptaan Allah sedang melaksanakan hajat.. hahaha femes kucing ni malam tu smpai esoknya penuh semua post kat fb psal punca sebenar perlawanan ditangguh tu...



Dibawah vid yang saya colek dari youtube menggambarkan suasana sebenar ketika kejadian



dalam kol 10 mlm lebih camtu, komisioner perlawanan dah maklumkan perlawanan boleh dimainkan, dan dah diannounce oleh ketua polis daerah kuantan yang perlawanan selamat dimainkan <-- eh ape daa 2 kali, pastu ketua polis ni tadi, tawaf laa stadium tu tuk pastikan skali lagi suasana selamat, tapi smpai ja dia kat area penyokong JDT, ada plak ttb satu objek dilontar dari luar stadium ke kawasan penyokong2 JDT, dah fan JDT semua turun p kat padang plak, haru btoi.. tapi ada yang kata fan JDT start dulu... sila lihat Vid di bawah... nilai2kan laa.<-- hahaha ayat tak leh blah..




aahh.. tktau laa.. apa nak jadi.. bikin malu, bikin panas.. semua ada.. ke world cup tak juga.. apa pun semua ini kena jadikan teladan dan blajar2 laa berhemah.. apa pun yg jadi. tp ye laa dikala perlawanan diannounce batal tu, bengang juga laa depa2 ni.. mana taknya dah beli tiket.. ada yg datang dari jauh.. ttb cancel lak.. nampaknya main laa hangpa dalam stadium tertutup.. oh ya, mlm tu player JDT tak kluaq langsung... keselamatan beb..

Cuma ingat pesan ini, pesan utk diri sendiri juga.. 

"Orang yang dakwa dia sabar ada tahapnya tu sbnarnya bukanlah orang yang sabar tapi jiwa bawah sedarnya memendam perasaan marah yang beraura -ve"

"Sahabat2 dizaman Nabi bukan sahaja bersabar ketika diseksa di Mekah malah juga bersabar di tengah kehangatan perang di Madinah"

Kredit kpd: fb Alizi Alias


renung2 kan...
Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top