Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 232 || Kurus di bulan Ramadhan & Aidilfitri ~ olahbersama® Blogger Widgets

May 25, 2017

Chapter 232 || Kurus di bulan Ramadhan & Aidilfitri

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Tajuk ni impian setiap perempuan di dunia. Impian yang paling best adalah makan unlimited tapi body mantopp... normal la tu.. aku pun camtu jugak kan...

Larome jual lagi ke?? Jual dik. Sapa nak larome pm akak ye. Ni weight loss akak mula² akak berimpian untuk kurus. Menjadi. Lepas tu akak kerja tempat baru dan opis akak depan 2 tapak dari cafe. Lepas tu akak banyak skip kerja mengepam susu.. terus berat akak jadi angka 6 seterusnya ke angka 7.

Lepas tu akak pregnant. Lepas bersalin akak pakai larome. Tapi kadang² akak malas sebab akak deal dengan baby. Bila dah pakai tangan kena basuh elok² sebab nanti nak sentuh baby. Nak minyakkan baby.. Nak mandikan baby.. Terkena mata terus trauma sebab pedih oiii....

Then akak guna grapefruit & slique essence. Macammana dia bertindak? Bila guna akak jadi cepat kenyang.. 1 sebab akak minum air putih banyak.. 1 lagi sebab grapefruit ni kelat sket so selera jadi kurang. Seriously akak rasa kurus sikit. Cumanya baru-baru ni setelah berbincang lanjut mengenai topik kurus dengan group minyak akak ni akak terus stop untuk sementara. KENAPA? WHY? Sebab akak bf baby. Fully bf. Sejak akak guna 2 essential oil ni berat baby naik 100-200g je sebulan. Kalau uolls tengok my baby nampak chubby.. tapi takdela berat mana pun. Sibuk sangat nak kurus sampai lupa baby. Jadinya akak hanya ambil supplement dan Ning Xia Red.

Tapi kenapa akak suggest 2 EO ni?

1. Bila bulan ramadhan, kita boleh kurangkan selera makan masa berbuka jadi takdelah makan macam selera king kong. Makan ikut keperluan je sebab perut korang cepat kenyang.

2. Bila bulan Syawal, korang kalau boleh nak makan semua. Nak makan banyak pulak tu. Penat tau usaha masa bulan Ramadha tapi raya 2 hari berat dah kembali ke angka tinggi dan makin meninggi. At least masa open house pun kuantiti makanan yang masuk perut pun dapat dikawal. 

Macammana rupanya EO tu?? Ni akak attachkan gambar sekali.. Both EO ni 15ml. Seriously berkesan untuk weight loss tapi syarat utama dia adalah istiqamah supaya berat ko pun istiqamah menurun.







Grapefruit ni banyak fungsi dia. Weight loss, depression, antiseptic, dissolve lemak & banyak lagi. Semua minyak Young Living ni multipurpose tau.

Dalam Slique pun ada grapefruit. Tapi untuk orang yang bernekad ingin kurus, akak suggest ambil jugak untuk efek maksimum. Confirm...



 TIPS LAIN????

Minum air putih banyak. Air gas air sirap tak kira. Lepas pukul 8 jangan makan heavy. Kunyahlah buah dan minum air suam je. Breakfast jangan skip.

Sorry akak tak timbang berat akak sekarang cuma akak perasan tentang inch loss. So kalau korang nak tau detail pasal grapefruit & slique ni.. cari akak.
.
Oh 1 lagi.. our group member pun guna. Istiqamah betul and dia lost 10kg in 2 months. Ada sorang lagi lost 20kg dah. Hebat kan? Usahkan korang.. akak pun terinspirasi ni tau. Akak target raya ni akak nampak kurus.

Nanti akak share lagi journey kurus akak. Jom kurus sama-sama nak?

ok bai.


Marziah Zakaria
Young Living Independent Distributor
ID : 3781237



Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top