Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 217 || Korea : Day 5 Part I - Jeju Island || ~ olahbersama® Blogger Widgets

January 07, 2016

Chapter 217 || Korea : Day 5 Part I - Jeju Island ||

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Pagi tu kami breakfast di hostel je. Makan nasi lemak Brahims dari Malaysia & nasi goreng ikan masin. Top up telur rebus dan roti provided by hostel.

Masa breakfast tu jumpa group dari Malaysia jugak. Gegirl group macam kitorang. Tapi dorang banyak travel by bus. Happy jugak dapat sembang dengan orang Malaysia di Korea.

Sorry gambar dalam hostel tak sempat amik. Ni je lah yang aku google. Bilik kitorang exactly macam ni.


Bukak pintu je nampak macam ni. Belah kanan ujung ada bilik air. 

Lepas breakfast pegi 7E plak. 7E kat sini memang berhantu. Asal nampak nak singgah. Ntah apala yang aku beli tapi abis la 5,300 won. Banana Uyu is a must!!

Pagi tu terus ke destinasi pertama iaitu Oedolgae.

Suhu pagi tu dalam 16 C. Ok la macam air cond kat Malaysia je. Laluan nak kesana pun cantik. Gambar takde. Banyak amik video je. 

Tempat ni free. Tapi kami bayar parking 1,000 won. 



Tu track laluan. Nak kanan atau ke kiri. Kami ke kanan dulu. Then baru pusing belah kiri plak. 


Tuan tanah bersama batu yang kesepian. 





Oedolgae Rock ni adalah merupakan lokasi penggambaran drama "Daejanggeum". Aku lah heroin drama tu. Kalau nak tau lah. 



Ramai ahjumma suka jalan-jalan kat sini. Sebab tu kat sana tua muda semua slim. T___T.





 Ni side kiri plak. Cantik jugak...

 Gambar ni tak edit OK. Just nak bagitau betapa cantiknya panorama disana...

 Ada nampak macam di puncak gunung tak? Hahahaha... 

Kat sini lah Zita buat cadangan nak buat another trip ke Jeju only. Yes only JEJU. Sebab macam tak puas. Aku ON je. Hahaha...

 Tengah sibuk payan perasaan, ada ahjumma muncul dari bawah tu. Kalau tengok batu tu agak curam jugak. Tapi dia rileks je. Solute iolls. 



 Oedolgae - Checked!!




Lepas tu kami ke destinasi lain. Keluar nak ke parking sempat lagi beli air Oren. It is totally 100% juice. Halabong Orange. Signature of Jeju. Aku beli yang kiri sekali. Frozen Juice. Sedut memang sedap!! Harga 3,000 won. Gambar siap dengan buah oren halabong lagi. Pun sedap !!

Jadual hari kelima agak pack. Sebab hari ke-6 memang akan fly ke Seoul pulak. Stay tune !!

Ok bai. 







Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top