Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 215 || Korea : Day 4 Part III - Lunch at Jeju Island || ~ olahbersama® Blogger Widgets

January 06, 2016

Chapter 215 || Korea : Day 4 Part III - Lunch at Jeju Island ||

| Posting by: jie || Photo by : jie | 

Bismillahirrahmanirrahim,

OK sambung lagi. 

Dari Bijarim Forest kami cari port lunch pulak. As I've mentioned before, 3 orang ni dah pernah datang kedai ahjumma ni. 

Nasib jumpa jugak. Kira pandailah dorang ni mencari.

Sejak sampai Korea, memang tak pernah makan lagi kat kedai. So nilah first time. Teruja bukan main sebab lapaq nasi. Hahahaha...

Ini restorannya. This restaurant only served sayur sayuran berupa kimchi serta hidupan laut. Hehehe..jadi, kami yakin yang tiada bahan yg meragukan..




Interior dalam kedai. Masa mula-mula sampai tu takde customer lain. Gerai pun bersih jadi kami tumpang solat terus kat sini. Nasib baik Ipah ada tolong jadi translator. Sebab  owner tu heran gak la tengok apa yang kitorang buat.

Kemas kan... Suka.

Menu 1. Seafood. Ni favourite Ipah & Nenot.

Menu 2. Ikan. Ni moi favoite.

Menu 3. Ikan jugak. Ni Zita punya favourite. 

Menu 4. Ikan bakar. 

Yang lain semua side dish. Akan diberikan secara automatik once kita order makanan. Nak ratah boleh. Nak makan dengan nasi pun boleh. 

Nasi putih 4 dan air sejuk. Sebab masing-masing ada favourite jadi tiada pembaziran berlaku. Semua habis. Makanlah kami sampai sengkak perut. 

Total - 80,000 won. So sorang dalam 20,000 won. Cover semua untuk 4 hari. Hahahaha...

Nanti malam layan MAGGI.

Opposite kedai. Boleh nampak Seongsan Ilcullbung. 

Dengan owner. Ahjumma yang baik hati. Siap bagi business card. Tapi aku tak paham. Hahahaha

Nampak tu. Seongsan Ilchullbung.


Zita & Ipah amik peluang jugak. 

Cadangnya lepas makan tu nak terus memanjat ke Seongsan Ilchullbung tapi terase mengah plak. Tambahan plak kaki aku sengal sket sebab hari sebelumnya dah memanjat Gatbawi Hill.

Jadi kami ubah plan. Ke tempat lain pulak. 

Cadangnya nak combine 1 entry. Tapi tempat tu macam cantik sangat. Kang muntah pulok korang tengok gambo. Hahaha...

ok bai. 









Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top