Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 212 || Korea Getaway Autumn: Day 3 Part 3 - Gatbawi Hill @ Mokpo || ~ olahbersama® Blogger Widgets

December 08, 2015

Chapter 212 || Korea Getaway Autumn: Day 3 Part 3 - Gatbawi Hill @ Mokpo ||

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Korea: Day 1 Part I
Korea: Day 1 Part II
Korea: Day 2 Part I
Korea: Day 2 Part II

Kami mula di sini. Konon 1km jerrr... Burn 150Kcal. 

Separuh jalan. Eh sampai sini je ke... Nampak tak bawah tu.. Situlah kami bermula tadi...

Rehat sat. Minum banana uyu.  
Lepas tu jalan-jalan lagi ke depan. Pandangan memang cantik.
Superb. Sejuk mata memandang. Pokok-pokok yang masih terpelihara. 
Ramai juga yang hiking. 

Tengok gambar je lah. Banyak spot yang kami berhenti dan amik gambar. Sebab cantik sangat. 
Cumanya kami ni bukan professional so Gambar ala-ala je lah. DSLR pun tiba-tiba full memory. Lupa nak transfer gambar malam tadi. T____T.









real life, pandangan ni lagiiii cantik... tak tipu...

Another pit stop. 450m ke kiri. 65Kcal. 

Lorong ni pun cantik. Macam cerita fairytale gitu. 



Kat tepi ni ada alatan exercise. So bolehlah kuatkan muscle lagi.



Rehat sekejap. Makan. Nasib baik beli onigiri ni. Kalau tak bahamje lah jajan yang ada.. Huhu.
Ingatkan dah nak sampai. 


Pas rehat turun balik. pastu ada simpang 3. 1 ke kiri 1 ke kanan.
Dah bincang pelak nak kemana. kalau ke kiri memang turun teruslah. Tak jauh dah pun.
Pastu tetiba rasa nak naik. Nak tengok apa yanga da di puncak.
Another 1.2km @180kCal. 

Senyum lagi... yang lain semua dah ke depan. 

masa ni dah start penat. Sebab dah start mendaki. Tu aku sorang je yang kat bawah. Yang lain dah naik atas sebab malas nak berhenti. Kalau stop memang tak larat naik. 

Nenot yang kepenatan. Tak larat weiiiii...

Yeay kami dah sampai puncak!! Letih jangan cakaplah. Terbaring tersandar semua ada...
Yelah fizikal dan mental tak prepare untuk ini. Tu yang melepek masing-masing. 


See ini map. Ipah tunjuk point start. Aku tunjuk 'We are here'. 
Nak balik kang tak tau cerita lagi ni...


Rehat sat sambil update status.. Wifi ada dimana-mana.. Kui Kui...

Okeh mari turun...







Time turun dah happy sikitTak sepenat naik tadi. 







Kami stop solat di sini. Haa... Open space lagi. 

Muka penat. Tapi happy...




Penamat. Aku siap touch up lipstik balik before selfie. Gigih..Hahahah..


Basically tulah route yang kami amik.
Masa pegi kami ikut route warna biru.
Masa balik warna hijau. 
Ada banyak route yang korang boleh ikut. Sukahati ikut ketahanan diri masing-masing.
Kalau ikutkan route kami tu.. adalah dalam 2km++. 

Lepas tu jalan kaki lagi ikut route kuning tu. Nak cari teksi. Nak balik. Penat. Hahah..

Kami sampai di sini. Tanya kat tourist information. Dorang yang tolong call teksi. Staff yang mula-mula tu memang tak tau cakap English but she is really helpful. 

Yang ni memang ok. Boleh cakap English a bit  + Ipah yang boleh cakap Korea. So memang ngamlah. 

Pandangan sebelah kiri. 

Pandangan belah kanan. Natural History Museum. Kami tak sempat masuk dah. Penat. Tumpang toilet je. Bukit tadi exactly belakang museum ni.. 

Roadside di sebelah kanan. Dah gelap. kami naik teksi balik ke Mokpo Station. Beli makanan di 7E. kemudian balik ke Muan Hotel naik teksi jugak.

Balik Hotel. Mandi. Makan. Sebab penat, maggi memang sangat sedaplah time nih. Makan1 instant mee seafood Korea. Fuh pedas meletup dalam mulut. Chilli flake pun tak sempat taruk dah. 

Ok balik ni harus ku cari lagi kat 7E nak bawak balik Malaysia.

Kos Teksi Mokpo <----> Gatbawi - 4700 won x 2
Kos teksi Mokpo - Muan Hotel - 35,000 won
Kos beli barang di 7E - 26,800 won/ 4 person

Esoknya tu kami akan ke Jeju. Flight awal pagi. Tak sabarnya !!!!

ok bai.



Reactions:

2 comments:

  1. Subhanallah, cantiknya view! Untung sis dapat jejak kaki ke negara org..;)

    ReplyDelete
  2. Bestnya..teringin nk pegi korea...

    ReplyDelete

back to top