Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 133 || Kitchen cabinet @ZZ palace ~ olahbersama® Blogger Widgets

January 19, 2015

Chapter 133 || Kitchen cabinet @ZZ palace

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Officially, we call our home sweet home with "ZZ palace".

Sebab di sinilah ZZ akan membesar. Melalui zaman kecil. Kami, semua yang kami ada memang untuk anak-anak. Jadi takde nama iolls pun tak kecik ati. Muehehehe...

Ok. Just nak cerita tentang kitchen cabinet. Kami buat dengan local kontraktor je. Kat area Tanjung Malim je pun.



Sebelum. Table top siapkan dulu masa extend dapur. 


Service dia memang bagus. Datang rumah, bawa katalog. Bawa pita ukur.
Kita bagitau nak design macammana..nak finishing macammana..Dia akan advice, ukur dan kira on the spot.
Waktu tu jugaklah ko boleh tau harga berapa.

Nanti aku bagi details kontraktor tu kat last entry k.



Kami buat kitchen cabinet dan built-in wardrobe. Esoknya, kami jumpa dan dia come out dengan simple plan (bukan group omputih tu) serta harga. Very the fast. So deal, alter sket n nego, Confirm. Bayar deposit sket untuk dia buat preparation.

Kami deal awal sebelum tu dah. Kira dia siapkan semua benda dan tunggu kami call untuk pasang je lah. Pemasangan ambil masa 2 hari je. Masa tu aku just bagi hood je. Hob dan oven aku bawak kemudian sebab tak pindah lagi masa tu.



In progress.

Atas kabinet tu asalnya kosong. So bila dia dah pasang kabinet atas tu kami rasa macam tak cantik. Terus minta dia put on something untuk cover. Amik je stok yang ada sebab just nak tampal je. Bukan ada fungsi apa-apa pun. Deal punya deal, kami just tambah RM250 untuk material atas tu. ok done. Buat terus. Sebab mata aku sakit. Haha..

Basically ni masa dah siap. Oven + Hob je tak pasang lagi. Sila abaikan model. 

27 Disember, pindah dan bawak terus semua. Now dapur dah complete.

Cuma aku belum guna oven lagi. Belum khatam cara penggunaan. Tulah sibuk nak beli oven canggih. Tapi tak tau guna. Padan muka. Nak meroti pun takde mood. Sebab tak tau guna. T___T.

Overall, aku suka dapur aku. Serious suka. Cuma nak tambah few rack. Tu semua D.I.Y je nanti. Sebab kami suka konsep simple dan tak serabut. Aku suka kosong. Tak suka letak banyak benda. So kalau boleh semua aku nak sumbat bawah kabinet. Kalau semak pun orang tak nampak.

kabinet weolls. Kat master bedroom. Actually area ni sebenarnya bukan tempat wardrobe tapi area hall depan. Tapi sebab nak besarkan bilik, kami pecahkan dinding dan jadikan kawasan ni untuk wardrobe. Jimat space.

**Konsep sumbat dalam kabinet tu aku amik dari TKSU 1 kementerian ni. Dia datang lawat bangunan aku jaga pastu komen kabinet kaca dalam surau. Dia tak suka kabinet yang see thru. Sebb kalau selerak nampak.

Aku sayang lah kabinet tu. Takkan nak tukar kot. So aku gi bawak cermin tu ke kedai dan tinted gelap. Dah penghuni bangunan tanya aku apsal aku buat gitu. Depa pun heran apsal  la aku tinted padahal takde isu pun kabinet tu..haha. Nak buat macammana. TKSU tu boss besar iolls. Kena la ikut. Kang tak naik gaji. T___T

Ok done with iklan. Sape area Tanjung Malim tau yang sewaktu dengannya nak berurusan dengan owner ni silakan. Aku bagi review free je ni. Klau banyak order lepas ni rezeki dialah. Dia duk Tanjung Malim tapi kalau tanya dia cover dari Perlis sampai Johor. So sapa nak bolehlah contact.


PERABOT MAHAJAYA
KOTA MALIM PRIMA, TANJUNG MALIM.
011-14485065 (KUMAR)

ok bai.
Reactions:

7 comments:

  1. Cantik dan besarnya dapooo...suka sgt..nk memasak pun best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Tengok dapur naik mood. Rasanya semua perempuan sama kot. :)

      Delete
  2. Haii.. Cakk.. Done Follow sini no. 60
    Salam kenalan.. Sudilah kiranya follow me back,
    boleh kita saling kunjung mengunjung pasni..

    Official Blog :
    http://tengkubutang.blogspot.com/

    Catlover Blog :
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. teringin nak dapoq camni..

    ReplyDelete
  4. bestnya dapur ko mar...kemas n sangat simple suka..suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Tini. Memang nak simple je pun. Sesuai lah dengan bajet kami.

      Delete

back to top