Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 57 || Goodbye 2013, Welcome 2014.. ~ olahbersama® Blogger Widgets

December 31, 2013

Chapter 57 || Goodbye 2013, Welcome 2014..

| Posting by: jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Alhamdulillah, masih dipanjangkan umur sehingga hari terakhir 2013. Alhamdulillah.

What have we acheived this year? Paling penting pastilah tentang rumah. Yes saya dah dapat kunci...cukup lah rumah itu untuk kami sekeluarga. Lebih dekat dengan tempat kerja. walaupun proses nak dapatkan rumah makan masa setahun. Huh..

Tahun ni juga wujudnya blog ini. What an acheivement!! Bukan untuk apa, tapi lebih kepada mengingati moment yang kami dah lalui..Yang sempat ditulis la..Yang tak sempat simpan dalam otak aku je...huhu

Kalau panjang umur, nak raya kat rumah baru ...so kena puasa kat rumah baru la jugak..takkan lah nak pindah time puasa kekdahnya..memang tak la derrr...Jadi jadual pun mesti agak pack jugak..

Zahin pun InsyaAllah nak start hantar ke sekolah...Bagi dia mix around dengan kawan-kawan. Expectation tak tinggi sebab dia baru nak masuk 4 tahun next year. Cukup sekadar tahu basic, tahu macammana nak bergaul, tahu berkawan...tahu apa yang bagus dan sebaliknya..Esok baru nak pi register..beg sekolah pun dah beli..buat masa ni tiap-tiap malam memang pi mana2 pun dengan beg sekolah...Zahin tak bercakap sangat pasal excited nak pegi sekolah tapi ditunjukkan dengan perlakuan.

Zahin tak boleh duduk diam..Tengok TV pun banyak berubah tempat..Semalam makcik pengasuh tanya dia sebab duduk tak diam sangat.

Pengasuh:   Zahin, nak sekolah tak?
Zahin :   Nak
Pengasuh   :   Kalau nak sekolah kena duduk diam-diam. Kalau tak diam nanti cikgu rotan.
Zahin   : Nanti Zahin jawab la...Tak kena..Tak kena...hehehe

Tak tau nak rasa lawak ke apa...

So plannya..
1. Nak renovate and accomodate rumah baru.
2. Nak uruskan pemindahan sekolah dan babysitter ZZ.
3. Packing barang. Pindah.
4. Uruskan ZZ di tempat baru.
5. Unpack barang. Puasa. Raya.
6. Mengemas sampai hujung tahun..haha

Part pack dengan unpack yang paling tak tahan.

Mula-mula dulu kami sewa rumah dengan barang yang sangat basic. Tidur atas toto je..takde dapur, ada rice cooker dan cerek elektrik. Takde TV. Malam-malam balik kerja tengok movie sama-sama. Sangat biasa. Sampaikan tak welcome sapa-sapa even parents datang rumah sebab memang tak sempurna. Nampak daif sangat kan..

Lepastu pindah rumah..selang 2 buah rumah je...Angkut sendiri sebab barang tak banyak..Tapi itu pada aku dah cukup hazab. Sebenarnya ada la barang-barang lain macam pinggan mangkuk tapi sebab rumah tak sempurna, rak pun takde, so malas nak unpack semua..biar dalam kotak je... Masa pindah tu tak tau tengah mengandungkan Zahin. Nasib baik tak overrr...

Bila dah pindah rumah sewa baru, barulah beli segala tv, rak, almari, sofa dll..Tu semua pengalaman hidup. Sangat berharga buat kami..Berbalik pada isu pindah tadi, aku tak taulah nak start dari mana kerja-kerja packing ni..rasanya mungkin pack baju yang jarang guna kot..masuk semua dalam kotak...I gues bukan saja menggunakan tenaga danmasa yang banyak, juga duit yang banyak. I guess kami juga akan pokai selepas semua ni selesai....

Caca marba dah cerita aku ni...Takpelah janji aku paham. haha..

ok bai.


Reactions:

2 comments:

back to top