Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V Chapter 56 || Luncheon at Subak Restaurant ~ olahbersama® Blogger Widgets

December 24, 2013

Chapter 56 || Luncheon at Subak Restaurant

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Alhamdulillah, 27 November yang lepas besday ai...Maka En. Edi ajak cuti sama-sama jalan-jalan. Tahun lepas buat jugak masa besday dia... Best jugak buat macam ni sekali sekala....We should do this every year tau !! Jalan berdua sajo...

Pagi tu keluar awal, breakfast kat Batang Kali. Pastu pegi E-Curve tengok wayang...Pukul 11 pagi dah terpacak cerita apa yang ade?? Aku kalau tengok wayang suka cerita yang takyah fikir panjang, fikir banyak-banyak. Konsepnya, bila cuti, jangan beratkan otak...Keje kena fikir..tengok wayang pun nak kena fikir..pa cerita...So marilah kita tengok cerita kartun, haha..

So far, aku ok je cerita ni...Lepas tu pusing-pusing jap ternampak plak ESCAPE ROOM. Eh apa ni..Terus google..Ohh..games rupanya..macam best je..macam best je..macam best je...games ni at least 4 orang team member..so sebab kami berdua je aritu tak leh la nak main. But definitely I'll come back for this. SURE!!

Pastu kami zass ke Bukit Lanjan. Nak cari Subak ni la....Sebab En. Edi yang nak bawak, ai OK je...Jalan dia pun sunyi sket...kira memang orang yang nak makan dalam ketenangan boleh pi la sini.

Pandangan dari jalan besar





Yang hujung tu pintu masuk..


surau perempuan

toilet







Kiri : blue Eye on the Float RM 13. Sedap. ada masam masam sket..
Kanan: Honey Ginger Lemon Grass Tea. RM9. Memang stok boleh buang angin. 
Semua terasa. halia, serai, madu.

Crispy Homemade Javanese Popiah RM15. Sedap tapi macam mahal untuk 4 ketoi.

Rack of Lamb RM59. Not bad. 

Kat bawah tu ada bayam cincang masak ngan bawang putih. Sedap sangat. 
Atas dia tu mcm potato yang masak macam mana aku tak tau. But pada aku tak berapa sedap. 

Sebab bayam sedap, aku eksperimen kat Zahra jugak. Saute spinach with garlic and black pepper. Pastu campur pasta. Habis dia makan. Wah selera mak dan anak sama nampaknya. Mommies, boleh buat macam tu jugak untuk bagi makan anak. Memang sedap. Gambar makanan anak tak sempat capture sebab habih..


Braised Short Ribs RM53. Kami tekak melayu. Kalau makan saja memang tak suka. 
Makan ngan nasi panas ok la kot. 

Surau lelaki. 

Suka konsep macam ni. Open. 


Pada aku, not bad la. To those yang mencari kelainan boleh la ke sini. Nak tau lebih lanjut boleh lawati website Subak Restoran di SINI.

Kalau nak view menu dengan harga boleh klik SINI.

Kalau malas ajugak, carilah ikut address di bawah ini..Haa..lengkap lagi..

Opening Hours:
Mondays to Sundays including Public Holidays
11:00 a.m. till 12:00 midnight+
Contact Details:
Tel: (6)-03-7729 9030 / 31
Fax: (6)-03-7729 9036
For Inquiries & Reservations: info@subak.com.my
Fariz 019-7902401, Fendy 012-2424091 and Fazlan 010-5287289
Restaurant Address:
Lot 3213 Jalan Penchala Indah
Bukit Lanjan 60000
Kuala Lumpur

K bai.






Reactions:

0 comments:

Post a Comment

back to top